Rahvusraamatukogu kolis päevaks Vabaduse väljakule  

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusraamatukogu Vabaduse väljakul
Rahvusraamatukogu Vabaduse väljakul Foto: Tairo Lutter

Teisipäeval, 3. juulil tuli Rahvusraamatukogu oma Tõnismäe hoonest välja rahva sekka ja kolis üheks päevaks Vabaduse väljakule. Ürituse eesmärgiks olinäidata Rahvusraamatukogu avatust – paljud ei tea näiteks sedagi, et juba ammu ei pea raamatukokku pääsemiseks näitama turvamehele raamatukogukaarti.

Samuti on viimaste aastate oluliseks muutuseks see, et rahvusraamatukogu laenutab teavikuid koju. Tutvustati ka mitmesuguseid teenuseid, mis on registreeritud lugejatele täiesti tasuta.

Vabaduse väljakule võeti kaasa paras ports raamatuid, sest tegemist oli ikkagi raamatukoguga ja kohapealt saab raamatuid koju kaasa. Suveperioodil on Rahvusraamatukogu laenutusperiood tavapärasest pikem, seega saab raamatud maale ühes võtta tavapärasest kauemaks.

Rahvusraamatukogu digiteerimiskeskus võttis Vabaduse väljakule kaasa skanneri ja soovijad saavad lasta oma vanu fotosid, postkaarte vm digiteerida.

Esinesid mitmed oma ala eksperdid, näiteks Aleksei Turovski, kes rääkis loomadest ja raamatutest; Urmas Laansoo, kes kõneles taimeriigi mitmekesisusest; Mati Kaal, kes rääkis reisimisest ja tema jaoks olulistest raamatutest. Lisaks neile esinesid ka mitmed kirjanikud ja väikekirjastajad, näiteks Karl Martin Sinijärv, Wimberg, Igor Kotjuh jne. Muusikat mängis kirjanik Jan Kaus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles