Tartus avatakse näitus «Eesti asi»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö Maret Olveti graafikaseeriast «Eesti asi»
Töö Maret Olveti graafikaseeriast «Eesti asi» Foto: Repro

Teisipäeval, 3. juulil kell 17.00 avatakse Tartu Kunstimaja väikeses saalis Maret Olveti graafikaseeriast «Eesti asi» koosnev isikunäitus.

Eesti vabariigi sajandale juubelile pühendatud kõrgtrükis sari «Eesti asi» opereerib rahvuslipu värvide ja lihtsate geomeetriliste kujunditega. Alates sajandi vahetust on Olvet liikunud üle abstraktsionismi. Kaldumata kordagi puhtasse kontseptualismi või absurdi, sisaldub praeguses seerias aga selgelt tunnetatav mängulisus, mis muudab tähtpäeva rõõmupeoks.

Olvet on varasemalt lisanud: «Mind huvitavad ühiskonna võnked ja pulsseerimine. Näen praeguses ühiskonnas teatud tasakaalutust. Samas soovin anda sõnumi, et abstraktne kunst pole aegunud, vaid võtab aina uusi vorme.»

Maret Olvet (snd 1930) on lõpetanud 1955. aastal ERKI graafika erialal. Töötanud nii vabagraafiku kujunduskunstnikuna. Alates 1957. aastast osalenud näitustel Eestist, endises Nõukogude Liidus ja välismaal. Viimane isikunäitus Tartu Kunstimajas toimus 2002. aastal.

Näitus «Eesti asi» on avatud 29. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles