Tartus jõuab suvelavale üleküpsenud muinasjutt

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvelavastus "Tsaar Saltaan. Üleküpsenud muinasjutt"
Suvelavastus "Tsaar Saltaan. Üleküpsenud muinasjutt" Foto: Emajõe Suveteater

Tsaar Saltaan on surnud. Ta elas ilmselgelt liiga kaua, läks lõplikult ogaraks ja suri vanadusnõtrusesse.

Tema närvikava oli juba nooruses labiilne ja soovid lapsikuvõitu. See jäi aga märkamata kolmele noorukesele õele, kes olid tsaari hiilgusest ja armastusest lootusetult pimestatud ning keda järgnevatel aastatel muinasjutu turvalise kulgemise nimel jõhkralt ära kasutati.

Nüüd, kui olnut ja olevat lahutab aastate tume sein, kohtuvad kolm õde taas. Küpsed, väärikad, oma uhkuses murdmatud. Peale valitseja surma enestelt muinasjutulumma maha raputanud, on neil esmakordne võimalus üksteisele ausalt silma vaadata. See kohtumine kujuneb tragikoomilistest situatsioonidest pungil emotsioonide virrvarriks, kus keegi enam päris täpselt ei tea, kes ta ise on või kes ta vastas seisab.

Puškini armastatuim imemuinasjutt oma lopsakas keelekasutuses, ilmekate karakterite ja ootamatute süžeekäikudega saab uue elu ja hingamise läbi kolme näitlejanna pöörase ümberkehastumisvõime.

«Tsaar Saltaan. Üleküpsenud muinasjutt»

  • Teater: Emajõe Suveteater / Karlova Teater
  • Autor: Aleksandr Puškin
  • Lavastaja: Kaili Viidas
  • Mängivad Marika Barabanštšikova (Vanemuine), Karin Tammaru (Endla), Terje Pennie
  • Esietendus 5. juulil 2018 Tartu Pühade Aleksandrite Kiriku tagaaias (Sõbra 19a)
  • Etendus kahes vaatuses, kestusega 2 tundi.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles