Haapsalus astub lavale maailmakuulus mõõganeelaja Alfredo

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Härm (Pontus), Andrus Eelmäe (Alfredo), Hans Matthias Kari (Rasmus).
Mattias Härm (Pontus), Andrus Eelmäe (Alfredo), Hans Matthias Kari (Rasmus). Foto: Indrek Kalbus

Haapsalus Iloni Imedemaal saab juulikuus näha Astrid Lindgreni koguperelavastust «Rasmus, Pontus ja Lontu». Esietendus on kolmapäeval, 4. juulil.

Astrid Lindgerni enda dramatiseeringu lavastas Eva Kalbus. Näitlejatena astuvad üles Tallinna 32. Keskkooli teatrisuuna õpilased ja vilistlased, lisaks neile näitlejad Andrus Eelmäe ja Merle Talvik.

Rasmus ja Pontus on kaks täiesti tavalist väikelinna poissi, kes satuvad Rasmuse õde aidata püüdes hõbedavaraste jälile. Miks õde abi vajas ja mis varastega toimus, kuidas puutub siia koerake Lontu ja kes on mõõganeelaja Alfredo, seda kõike saabki näha Iloni Imedemaa suvelavastuses «Rasmus, Pontus ja Lontu».

Rasmuse osatäitja on Hans Matthias Kari, Pontust mängib Mattias Härm ning Lontu rollis on Brigita Eva Varrak. Imedemaa õue muudab Västanviki linnakeseks kunstnik Kamilla Kase. Olustikule sobiva helitausta loob Haapsalu muusik Arno Suislep.

Lavastaja Eva Kalbuse sõnul on seda Astrid Lindgreni lugu Eesti lavadel mängitud vähe, kuigi raamatu iga lehekülg väärib ka teatris esitamist. «Iloni Imedemaa on väga sobiv paik selle loo jutustamiseks. Mis võiks olla lindgrenlikum kui roheline sisehoov suvises Haapsalus! Tegelased ja nendevahelised suhted hakkavad siin iseenesest elama. Lisades veel armastatud kirjaniku jutustamise soojuse, muhedad dialoogid, põneva süžee ja inimlikud väärtused – sõpruse, armastuse, lojaalsuse, on terviktulemus kindlasti vaatamist väärt.»

Esietendus toimub Iloni Imedemaal kolmapäeval, 4. juulil kell 18.00. Lavastust mängitakse sel suvel Iloni Imedemaal kümnel korral. Lisainfot leiab Haapsalu ja Läänemaa muuseumide kodulehelt www.salm.ee. Lavastust toetab Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles