Pärnust saab kolmeks õhtuks ooperilinn

Alvar Loog
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi Aho ooper-fresko «Frida ja Diego», mille üheks peategelaseks on kunstnik Frida Kahlo.
Kalevi Aho ooper-fresko «Frida ja Diego», mille üheks peategelaseks on kunstnik Frida Kahlo. Foto: Vladimir Mayorov

Homsest laupäevani toimuvad Eesti Kontserdi korraldusel 13. korda Pärnu Ooperipäevad, mille külaliseks on seekord Boriss Pokrovski nimeline Kammermuusikateater Moskvast. Neljapäeva õhtul etendub Soome helilooja Kalevi Aho ooper-fresko «Frida ja Diego», mille lavastaja on Eesti ooperi grand old man Arne Mikk, ning reede õhtul Gioacchino Rossini koomiline ooper «Türklane Itaalias». Festivali lõpetab laupäeva õhtul ooperigala «Maailma maitsed».

Pärnu kontserdimaja direktor Marika Pärk tõdes, et Ooperipäevade formaat on aastatega paika loksunud. «Alustasime kahe etendusega, siis asendasime ühe etenduse galaga. Kaks etendust ja gala on sel aastal alles teist korda. Arutasime, et kui juba üks teater kaugelt tuua, võiks olla võimalus ka neid rohkem ja eripalgelisemalt näidata.»

2003. aastal alustanud ning algselt igal suvel toimunud Pärnu Ooperipäevad kolisid 2011. ja 2012. aastal jõulukuusse ning on sestpeale leidnud taas kord aset suvel, ent üle aasta. Marika Pärk toob selle põhjuseks asjaolu, et Eesti suvisel ooperiturul on päris palju konkrentsi (nt Saaremaa Ooperipäevad, Brigitta festival ning viimasel ajal ka Narva Ooperipäevad), lisaks tegutseb Pärnus peale Ooperipäevade ka PromFest, kellega on toimumise aastad nüüdseks ära jagatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles