Vaata, kuidas näeb välja 12 600 eurot maksev kunstialbum

Merilin Mändveer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
La Capella Sistina album.
La Capella Sistina album. Foto: Konstantin Sednev

Vatikani muuseum on välja andnud repro-albumi «La Capella Sistina», mis võimaldab vaadata Sixtuse kabelis asuvaid maale, nende hulgas ka kuulsaid laemaale väga lähedalt ning näha teoste iga pintslitõmmet.

Album sisaldab kuulsa renessansiajastu kunstniku Michelangelo loodud Sixtuse kabeli laemaali (1508–1512) ja altariseina maali «Viimne kohtupäev» (1536–1541) üks ühele mõõtkavas reprosid ning itaalia- ja ingliskeelset saateteksti teoste loomisest. Albumi värvide trükitäpsus vastab 99,9 protsenti originaalile ja kasutatud trükitehnika loob kujutistest 3D mulje. Teos koosneb kolmest albumist ja see kaalub kokku 27 kilogrammi.

Eestis saab albumiga tutvuda Goldenmark Eesti esinduses Pärnu mnt 18. Goldenmarki tegevjuht Andrus Rumm soovib, et eestlased saaksid ajalooliselt tähtsa teosega tutvuda: «Esimest korda ajaloos saab inimene Sixtuse kabeli maale näha nii lähedalt ja detailselt.»

Kunstihuvilised saavad teost ka 12 600 euro eest osta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles