Saaremaale kolivad sajad Hiina ooperitähed

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shanghai ooperiteater
Shanghai ooperiteater Foto: Pressimaterjalid

19. juulil algavad Saaremaa ooperipäevad ning sel puhul kolib saarele nädalaks 225 Hiina ooperitähte. Shanghai ooperiteatri esituses jõuab lavalaudadele nii klassikat kui ka uudisteoseid. Nautida saab Georges Bize't kultusooperit «Carmen», suurejoonelist tantsugalat ning Wen Deqingi moodsat ooperit «Riskantne mäng».

Veel enne festivali tuleb Shanghai Ooperiteatri trupil aga ette võtta üle 50 tunni kestev lennu- ja merereis. Esmalt reisivad andekad interpreedid kolme lennukiga Pekingist, Shanghaist ja Hangzoust Helsingisse ning sealt edasi laevaga Tallinna. Tallinnast liigub trupp bussidega Virtsu ja sealt praamiga otse suvisele Saaremaale, kus seatakse end sisse 123 hotellitoas. Kuna Eesti ja Hiina ajavahe on kuus tundi, on üle kahe ööpäeva kestev reis tõsine katsumus.

Hiina ooperitähtedel on kaasas merekonteineritäis kostüüme, dekoratsioone ja põnevaid pille. Näha saab nii traditsioonilisi sümfooniaorkestri instrumente kui ka hiina rahvamuusika pille, mille välimus ja kõla on siinse publiku jaoks tõeliselt eksootilised.

Koos Hiina ooperitähtedega saabub Eestimaale ka raamatu «Minu Shanghai» autor Anneli Vilu, kes murrab kõik keelebarjäärid ja hoolitseb tõlgina selle eest, et hiinlased ja eestlased leiaksid ühise keele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles