Eestit külastab Tate Modern muuseumi delegatsioon

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dina Akhmadeeva Raul Meele ateljees Eesti uurimisvisiidi ajal 2017. aasta septembris.
Dina Akhmadeeva Raul Meele ateljees Eesti uurimisvisiidi ajal 2017. aasta septembris. Foto: Erakogu

6.-7. juulil külastab Tallinna kõrgetasemeline Tate Modern muuseumi kuraatorite ja Ida-Euroopa ostukomisjoni liikmete delegatsioon. Tegemist on esmakordse Tate Moderni delegatsiooni töövisiidiga Eestisse, mille eesmärgiks on Eesti kunstivälja kaardistamine ning eeltöö tegemine muuseumi ostude jaoks.

Grupp külastab Kumu kunstimuuseumi kogusid ja näitust «Ekraani arheoloogia», Balti triennaali Eesti näitust Tallinna Kunstihoones ning kohtub kunstnike, kuraatorite ja kunstiinstitutsioonide juhtidega. Tallinn on Vilniuse ja Riia töövisiitide järel muuseumi tänavuse Balti eriprogrammi lõpp-punkt.  

Tate Modern algatas piirkondlikud ostukomisjonid 2006. aastal, et laiendada oma traditsiooniliselt Põhja-Ameerikale ja Lääne-Euroopale keskendunud kogumispoliitikat. Ida-Euroopa komisjon alustas oma tööd 2012. aastal ning 2014. aastast on komisjonis ka Eesti esindaja Maarja Oviir-Neivelt.

Eesti visiidi eeltöö on kestnud Maarja Oviir-Neivelti ja Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse koostöös kolm aastat paralleelselt eesti kunsti puudutava uurimistööga Tate Modern kuraatorite poolt. Ettevalmistustele on kaasa aidanud Tate Moderni rahvusvaheliste kogude kuraator Dina Akhmadeeva, kelle fookuses on Ida-Euroopa ning viimase aasta jooksul eraldi eesti kaasaegne ja 1970. aastate kunst. Tate Moderni visiidi tulemused võetakse kokku oktoobris Londonis toimuval Ida-Euroopa ostukomisjoni töökoosolekul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles