Spikker erateatrile: kuidas riigilt raha saada?

Ott Karulin
, Sirbi peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Lüüs, Jaanika Tammaru ja Kaarel Targo teatri Must Kast humoorikas uuslavastuses «Peks mõisatallis». FOTO: Maris Savik
Kristjan Lüüs, Jaanika Tammaru ja Kaarel Targo teatri Must Kast humoorikas uuslavastuses «Peks mõisatallis». FOTO: Maris Savik Foto: Maris Savik

Mitut Eestis tegutsevat erateatrit oskad nimetada? Vihjeks olgu öeldud, et 2016. aastal (see on viimane aasta, mille kohta praeguseks statistika avaldatud) sai riigilt tegevustoetust viisteist ning oma etendustegevuse statistika esitas 24 erateatrit.

Riigiteatrid, mida Ott Karulin nimetab ka G8 teatriteks, saavad ligi 60 protsenti riigitoetusest ja koguvad isegi veidi enam riigi toetatud külastustest ja kogu valdkonnale tulevast piletitulust. Kuidas erateatrid niisuguses situatsioonis toime tulla võiksid, selgitab Sirbi peatoimetaja käesolevas arutluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles