ETV+ tarbeks tehakse Eesti esimest venekeelset komöödiasarja

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus venekeelne komöödiasari «LasnaГорск»
Uus venekeelne komöödiasari «LasnaГорск» Foto: Kinokubrik Production

Alates 10. juulist saavad kõik huvilised panustada ühisrahastusplatvormi Hooandja kaudu Eesti esimese venekeelse komöödiasarja «LasnaГорск» tootmisse, mille teleesilinastus on plaanitud tänavu novembrikuusse.

«Venekeelsed eestlased satuvad väga tihti igasuguste juttude aineks – tundub, et ainult laisk ei ole viitsinud neid lugusid pajatada. Nüüd aga tahame ise neid rääkida – otse ja ausalt iseendast ning näidata oma elu just sellisena, nagu me seda elame. Selleks oleme loomas esmakordselt Eestis venekeelset telesarja, mille stsenaariumi kirjutajate ja režissööri inspiratsiooniallikas ongi meie igapäevane elu,» selgitab sarja peaprodutsent ja Kinokubrik Production asutaja Jana Pavlenkova.

Sarja esimene hooaeg koosneb 10 pea pooletunnisest osast. Sari on täis dialooge ja stseene Lasnamäel elavate inimeste argipäevast – korteriühistute sisemisest elust, üksteisemõistmisest või selle täielikust puudumisest erinevate põlvkondade vahel, igapäevasest elust perearstikeskuses jpm.

«Sarja ettevalmistav etapp on tänaseks edukalt läbi. Oleme kaasanud väga huvitava näitlejate koosseisu. Olen kindel, et teleekraanidele jõuab väga heatahtlik ja südamlik lugu, mis tegelikult räägib meist kõigist, sõltumata linnaosast kus elame või rahvusest,» rääkis «LasnaГорскi» režissöör Irina Vasiljeva, kellel on varasemast ette näidata sellised meenukad komöödiasarjad nagu «Папины дочки» ja «Полосатое счастье» (telekanal СТС).

Hooandja vahendusel saab sarja tootmisse oma panuse anda igaüks, kes peab oluliseks siinsete venekeelsete inimeste ja enda elu mõtestamist ning tahab kaasa aidata Eesti elu kajastava sarja jõudmisele välisriikide teleekraanidele. Sarja saab toetada Hooandja platvormil: https://www.hooandja.ee/projekt/lasnagorsk.

Lasnagorski peaosades on Vladimir Barsegjan, Maria Polikarpova, Toomas Tross, Artjom Firsov, Anastassia Koleda, Evelina Sakuro, Kalju Orro, Marat Aljautdinov, Marina Lõzina, Sergei Rõmar ja Nikita Sotskov.

Sarja tele-esilinastus toimub 4. novembril 2018 Eesti Rahvusringhäälingu telekanalil ETV+.

«LasnaГорскi» linastumist toetavad: ERR, Põhjamaade Ministrite Nõukogu, Integratsiooni Sihtasutus, Maxima, Noorus SPA Hotel ja Lasnamäe Linnaosa Valitsus.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles