Pori Jazzi teisipäev on Eesti artistide päralt

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Duo Kadri Voorand ja Mihkel Mälgand
Duo Kadri Voorand ja Mihkel Mälgand Foto: Maarit Kytöharju

Järgmise nädala teisipäeval tähistatakse Eesti 100. sünnipäeva Soomes festivalil Pori Jazz, kus astuvad üles kolm Eesti ansamblit – Kadri Voorand in Duo with Mihkel Mälgand, Joel Remmel Trio ja Erki Pärnoja : Efterglow.

Soome suurim jazzifestival Pori Jazz 2018 toimub 14.-22. juulini, pakkudes üheksa päeva jooksul maailma parimate jazzi-, souli- ja funkistaaride kontserte. Teisipäeval, 17. juulil kell 17.00-21.00 esinevad festivali Lokkilaval kolm Eesti jazzikollektiivi – Kadri Voorand in Duo with Mihkel Mälgand, Joel Remmel Trio ja Erki Pärnoja : Efterglow. Jazzifestivaliga samal ajal toimub Poris Eesti Vabariik 100 raames ka Soome Arvamusfestival SuomiAreena, kus sel aastal on fookuses Eesti.

Tutvu programmiga siin: http://porijazz.fi/en/program/tuesday-17-7

Kadri Voorand on rahvusvaheliselt tuntud Eesti vokalist ja helilooja. Mihkel Mälgand on üks muusikaliselt aktiivsemaid bassiste Eestis. Duo esitab põhiliselt originaalloomingut häälele, klaverile ja bassile, kus on ruumi nii improvisatsioonile kui ka õhulistele elektroonilistele efektidele. Lüürikaks on Eesti luule ja originaaltekstid.

Kümmekond aastat Eesti jazzielu rikastanud pianist Joel Remmel on omanimelist triot vedanud enam kui 7 aastat. Selle aja jooksul on ansambli helikeel omajagu muutunud - kui esimene album «Lumekristall» (2012) oli tugevalt mõjutatud Skandinaavia jazzist, siis trio kolmas album «Some Things Never Change» (2016) on veidi traditsioonilisemate kõladega. Trios musitseerivad koos Joel Remmeliga noorema generatsiooni säravamad jazzmuusikud – Heikko Remmel kontrabassil ja Ramuel Tafenau trummidel.

Eesti lugudekirjutaja ja multiinstrumentalist Erki Pärnoja tuleb Pori Jazzile omanimelise bändiga Erki Pärnoja : Efterglow. See on rahulik, akustiline ja müstiline muusika, kus kohtuvad eeterlikud süntesaatorihelid ning kriipiv ja melanhoolne kitarrimäng.

Eesti Jazzliidu ja Jazzkaare projekti «Jazzikingitus Euroopale» eesmärk on tutvustada Eesti jazziloomingut ja muusikuid mainekatel Euroopa festivalidel. Eesti Vabariigi 100. sünnipäeval on Jazzikingitus juba jõudnud meie muusikat tutvustama Belgiasse, Inglismaale, Saksamaale ja Soome ning aasta lõpus on eesti jazzmuusikud taas kutsutud London Jazz Festivalile.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles