Miljonite lemmik jõuab lõpuks Eestisse

Indrek Spungin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Axl Rose ja Slash lavasõud näeb esmaspäeval Tallinna laulualval, kus esineb legendaarne Guns N' Roses.
Axl Rose ja Slash lavasõud näeb esmaspäeval Tallinna laulualval, kus esineb legendaarne Guns N' Roses. Foto: Martin Harris/Capital Pictures/MAR/Capital Pictures

Esmaspäeval, 16. juulil esineb Tallinna lauluväljakul Ameerika rokkansambel Guns N’ Roses. Miljonite lemmik, kelleta 90ndaid ette ei kujuta, saabub Tallinna tuuriga «Not In This Lifetime», mis on ühtlasi ka ansambli taasühinemise tuur.

Kuigi jaanuari algul tabas meid raske uudis, et hip-hop ja r’n’b on võtnud rokilt tema trooni ehk rokk ei olegi tarbimisnäitajate poolest enam kõige populaarsem muusikastiil Ameerikas, ei tähenda see ometi seda, et rokikontserdid oleks põlu alla säätud.

Vastupidi, suured rokihiiglased käivad mööda ilma ringi ja ragistavad nii et tolmab. Aasta suurim rokituur (sissevoolavate dollarite hulga järgi kõigi aegade suuruselt neljas) «Not In This Lifetime» on ühtlasi Guns N’ Roses’i taasühinemisturnee, mis sai alguse 2016. aastal, kui bändi ninamehe ja laulja Axl Rose’iga liitusid kitarrist Slash ja bassimees Duff McKagan.

Kuigi bänd pole ametlikult kunagi laiali läinud, sai näiteks Slashi bändi ridades viimati näha 1996. aastal. Pärast seda on bändi edasi vedanud Axl Rose, bändi ainus algkoosseisu liige, tänu sellele on tal ka ainuõigus Guns N’ Roses’i tootemarki kasutada oma äranägemist mööda. Kuigi piisab vaid Axl Rose’i nimest, et rahvahulki liigutada, siis tervikkomplekt on hoopis teine tase. Kõikjal staadionite viisi rahvast kokku meelitav fenomen on ka meie lauluväljaku juba pilgeni täis müünud. Kontsert tõotab tulla selle aasta suurim rokipidu. Võib vaid mõelda, mis on see miski, mis selle bändi nii oluliseks teeb.

Ajakava

16 väravad
18.20 The Dead Daisies
19.20 Volbeat
20.30–23.59 GUNS N’ ROSES

​Guns N’ Roses tabas oma debüütalbumiga «Appetite fo Destruction» ära autentsusejanu, mis hõljus 80ndate lõpul ülal. Nende muusika maandus kusagile väsimakippuva hair-metal’i ja pead tõstva grunge’i pungimeelsuse vahelisele alale. Kui siia lisada veel meisterlik laulukirjutamisoskus, Axl Rose’i erakordne hääletämber ja vokaalsed võimed, pillimeeste kvaliteet, raju elustiil ja otsekohene ja vürtsikas lüürika (võib vist väita, et GNR on ilmselt enim kasu lõiganud bänd tol ajal uudsest «explicit lyrics» kleepsust), siis rehkenduste järgi ei jäänudki maailmal muud üle, kui sellise komplekti ees põlvili laskuda. Ja seda oli lihtne teha, sest bänd oli iga päev nähtav, sest siis oli veel MTV kuldaeg ja kogu maailm vaatas seda.

Ka kontserdi erikülalised pole mingid niisama soojendusnumbrid, vaid kauaoodatud rokisuurused. Metalse roki nelik Taanist VOLBEAT on ansambel, kes on julgenud põimida oma raskesse muusikasse kuuekümnendate rokimeloodiaid ja elvislikku staarisuhtumist. Mötley Crüe’st tuttava John Corab’i juhitud Austraalia-Ameerika supergrupi The Dead Daisies moto on aga «Rock is indeed alive and well»!

Oluline info

Korraldajad soovitavad kaasa võtta sularaha, sest kogu kaubandus (söök, jook, bändide nänn jms) käib kontserdil peamiselt sularaha eest. Lauluväljakul ei ole ühtegi sularahaautomaati!
Keelatud on kaasa võtta vihmavarju, sööki-jooki, tühje pudeleid ja purke, professionaalset ja poolprofessionaalset foto-, audio- ja videosalvestustehnikat (va mobiiltelefonid ja seebikarbid), selfistatiivi, tahvel- (sh iPadid) ja sülearvuteid, plakateid, lippe jne.
Sissepääsude juures on ka tasuline pakihoid.

Liiklusmuudatused

Peatumine ja parkimine on keelatud lauluväljakut ümbritsevatel aladel: lauluväljaku Mere väravate esisel parkimisalal, Narva maanteel Pirita ja Smuuli tee vahelisel lõigul, Valgel tänaval, Smuuli teel Narva mnt ja Liikuri tänava vahelisel, Liikuri tänaval Smuuli tee ja Vana-Kuuli tänava vahel.
Tavaliiklusele suletakse ka ligipääs lauluväljaku Mere ja Lasnamäe värava esisele alale ning ka juurdepääs Joa, Oru, Kuristiku tänavale.
Jalgrattaparkla asub Mere väravate juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles