NUKU teater jagas hooaja lõpus kolleegipreemiaid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooaja parim lavastus ehk Lipulaev «(p)ÖÖ». Kaisa Selde.
Hooaja parim lavastus ehk Lipulaev «(p)ÖÖ». Kaisa Selde. Foto: Siim Vahur

NUKU teatril lõppes 66. hooaeg, mida teater tähistas ühise pikniku ja kolleegipreemiate jagamisega. Sel hooajal külastas NUKU teatrit ja muuseumit kokku pea 113 000 inimese, neist teatrietendusi vaatas üle 93 000 ning muuseumit ja erisündmuseid väisas ligi 20 000 inimese.

Hooaja jooksul esietendus kaheksa lavastust, nende seas koostöös Vaba Lavaga EV100 teatrisarja «Sajandi lugu» kuuluv «Enne meid oli veeuputus» ning Prantsusmaal Maailma Nukuteatrite Festivalil esietendunud «Bon Voyage ja teised valed». Palju positiivset tagasisidet sai ka lavastus «Pollyanna», mis on selle hooaja publiku lemmiklavastus. Märtsis toimus NUKU teatris Eesti Teatri Aastaauhindade gala ning juunis lõpetas kaks aastat teatri kõrval tegutsenud noortestuudio lend. Muuseumis alustas sel hooajal edukas kontserdisari ning avati kaks uut näitust.

Teatri kunstiline juht Mirko Rajas ütleb, et läinud hooaeg on pakkunud palju loomingulisi väljakutseid, millega tegelemine on teatrit arendanud ja mängurõõmu juurde toonud. «Liigume kollektiivina järjepidevalt selguse ja ühtsuse poole, mis väljendub ka igapäevatöös ning hoiab väärtuslikku dialoogi vaatajatega. NUKU on eelkõige noorele vaatajale suunatud teater, mille eesmärk on käia kasvava inimese kõrval, avardades tema tajusid, peegeldades tema maailmatunnetust, aidates tundma õppida iseennast ja maailma. Teatris on heasoovlik, üksteist arvestav, mõistev ja toetav õhkkond, mis kandub üle meie loomingusse ja sealt edasi vaatajani. Liigume uuele hooajale vastu tänutunde ja rõõmuga!»

Hooajale vaadati tagasi tänasel ühisel piknikul, kus jagati kolleegipreemiaid. Lipulaeva ehk parima lavastuse tiitli sai «(p)ÖÖ» (lav. Tiina Mölder ja Christin Taul), mida etendatakse taas alates oktoobrist.

Pärl ehk parim naisnäitleja on Lee Trei rollidega lavastuses «Pollyanna» ja «Gulliveri reisid». Andres Roosileht sai nii parima meespeaosatäitja auhinna ehk Ladvaõuna kui ka parima meeskõrvalosatäitja preemia ehk Rusika Paremasse Silmaauku rollide eest lavastuses «Gulliveri reisid». Rusikas Vasakusse Silmaauku ehk parim naiskõrvalosatäitja: Tiina Tõnis rolli eest lavastuses «Pollyanna».

NUKU inimeste jaoks kogu kollektiivi poolt korraldatud «Teatriauhindade õhtu», mille lavastas Mirko Rajas. «Teatriauhindade õhtu» eest sai Maailma Meistri ehk parim kunstniku auhinna Rosita Raud. Kolleegid kommenteerivad seda õhtut nii: «Tohutu õnnestumine ja loominguline kõrgtase, mis oma ainukordsuses jääb veel kauaks inimeste mälestustesse!». NUKU muuseumis avati äsja ka teatriauhindade õhtu teemaline näitus «Teatripäeva gala maskid ja kostüümid», mida saavad kõik huvilised vaatama minna. 

Veel anti välja järgmised preemiad:

  • Välk ja Pauk ehk parim heli- või valguskujundaja: Liina Sumera, helilooming ja –kujundus lavastusele «Gulliveri reisid»
  • Puhas Võit ehk parim külaline: Mait Joorits lavastuse «Pollyanna» eest
  • Osavnäpp ehk parim töökodade töötaja: õmbleja Kerli Praks
  • Hall Kardinal ehk parim etendust teenindav töötaja: etenduse juht Liisi Tegelemann
  • Töömesilane ehk parim korraldus- või administratiivtöötaja: büroojuht Maarja Kalmet
  • Majavaim ehk parim maja teenindav töötaja: kohvikuteenindaja Jane Oksa
  • Auruvedur ja Igiliikur ehk enim etendusi andnud näitlejad on Are Uder (153 etendust) ja Katri Pekri (165 etendust)
  • Poolaasta Tegija tunnustuse sai koristaja Ülle Pärt.
  • Helle Laasi rändav eripreemia «Ajarefrään» parima nukuliigutamise eest: Liivika Hanstin meisterliku nukuliigutamise eest lavastuses «Munatopskid».

Kolleegipreemiaid jagatakse igal hooajal ja hääletuses osaleb kogu NUKU teatri kollektiiv.

NUKU teater ja muuseum tänavad kõiki külastajaid ja koostööpartnereid meeleoluka ja eduka hooaja eest. Teatri uus hooaeg algab 24. augustil «Gulliveri reiside» etendustega Viinistu katlamajas. Esimene uuslavastus jõuab lavale 30. septembril, mil NUKU kunstilise juhi Mirko Rajase lavastatuna esietendub A. H. Tammsaare jutustusel põhinev «Noored hinged».

Nuku kolleegipreemiate laureaadid Jevgeni Moissejenko, Mait Joorits, Ülle Pärt, Taavi Tõnisson, Jane Oksa, Liisi Tegelmann, Are Uder, Kerli Praks, Rosita Raud, Maarja Kalmet, Liviika Hanstin, Katri Pekri, Mirko Rajas.
Nuku kolleegipreemiate laureaadid Jevgeni Moissejenko, Mait Joorits, Ülle Pärt, Taavi Tõnisson, Jane Oksa, Liisi Tegelmann, Are Uder, Kerli Praks, Rosita Raud, Maarja Kalmet, Liviika Hanstin, Katri Pekri, Mirko Rajas. Foto: Nuku
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles