Erakordne lugu, kuidas Tallinna poiss jõudis Alfred Hitchcocki filmi

Pekka Linnainen
, estofiil ja turismiekspert
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alferd Hitchcocki film «Notorious» (1946): vasakult Reinhold Schunzel, Claude Rains ja Ivan Triesault. FOTO: kaader Filmist
Alferd Hitchcocki film «Notorious» (1946): vasakult Reinhold Schunzel, Claude Rains ja Ivan Triesault. FOTO: kaader Filmist Foto: Kaader filmist

Reedel möödus 120 aastat Hollywoodi karakternäitleja Ivan Triesault' sünnist. Keegi tundmatu, imeliku nimega kõrvalosade täitja, mõtleb mõnigi lugeja, ja tal on õigus.

Filmiplakatitel ja algustiitrites nähti Triesault' nime harva. Seda enam särasid neis 1940. ja 1950. aastate Ameerika filmitööstuse suurimad staarid nagu Ingrid Bergman, Marlene Dietrich, Marilyn Monroe, Marlon Brando, Kirk Douglas, Elvis Presley, Frank Sinatra ja John Wayne, kui mainida mõndagi, kellega koos Triesault jõudis näidelda.

Tuntum kui nimi oli Triesault' nägu, mis viis teda järjest võõramaalastest vormikandjate jt distsiplineeritud tegelaste karakterosadesse. Tõeliseks hirmu tööriistaks sai ta Alfred Hitchcocki spioonifilmis «Notorious» (1946), mis ka lõpeb Triesault' viisaka, aga reeturile surma ennustava repliigiga: «Alex, kas saaksid sisse tulla? Tahaksin sinuga rääkida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles