Mida arvavad meie esivanemad nutiajastust?

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laval näeb ka näitlejat Mirtel Pohlat. FOTO: Kaader Filmist «Portugal»
Laval näeb ka näitlejat Mirtel Pohlat. FOTO: Kaader Filmist «Portugal» Foto: Kaader filmist

Teater R.A.A.A.M toob Jäneda Pulli tallis lavale lavastaja Damir Salimsjanovi näidendi «Pikse pill» küsides, mis juhtub kui tänapäeva inimesed kohtuvad oma esivanematega, kelle maailmapilt on hoopis teistsugune.

Millest me nendega räägime? Kas ja kui palju saame üksteisest aru? Mis meid ühendab? Mida on muinasrahvas sellist, mida nutitelefoni ajastu inimene mõista ei suudagi?

Näidendi autori ja lavastaja Damir Salimsjanovi sõnul pakutakse vaatajale võimalus näha ja kuulata end kõrvalt.

Olles tänapäevas lähtuvad R.A.A.A.M-i näitlejate dialoogid ja monoloogid Friedrich Reinhold Kreutzwaldi 1866. aastal kirja pandud «Eesti rahva ennemuistsetest juttudest».

Näitlevad Riina Maidre, Mirtel Pohla, Liisa Pulk, Jarmo Reha, Karl Andreas Kalmet, Dovydas Pabarčius (kõik vabakutselised), Ott Raidmets.

Lavastaja Damir Salimsjanov on pärit ning elab ja töötab Udmurtias. Eelmise aasta lavastus «Praegu pole aeg armastamiseks» kandideeris 2018. aasta Eesti teatri aastaauhinnale kokku neljas kategoorias - parim lavastaja, parim meespeaosa, parim naispeaosa ja parim naiskõrvalosatäitja.

«Pikse pill» esietendub Jäneda Pulli tallis 19. juulil kell 19:30. Etendusi mängitakse kuni 10. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles