Vene vanima kirjandusauhinna jagamine võidakse lõpetada

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Skulskaja FOTO: Tairo Lutter/postimees
Jelena Skulskaja FOTO: Tairo Lutter/postimees Foto: Tairo Lutter / Postimees

Venemaa vanim kirjandusauhind Vene Booker jääb sponsori puudumise tõttu tänavu välja andmata.

Korralduskomitee hoiatab, et kui kirjandusauhinnale ei leita rahastust võidakse selle jagamine üldse ära lõpetada, vahendas Interfax.

„See aasta paneme Vene Bookeri pausile ega panusta sponsori leidmisele. Novembris või detsembris selgub, kas ettevõtete heategevusfondid toetavad meid. Kui ei, siis alustame Vene Bookeri sulgemise protseduuri,“ seisab korralduskomitee raportis.

See tähendab, et Vene Booker võib olla järjekordne sõltumatu kultuuripreemia viimastel aastatel, mille jagamine Venemaal lõpetatakse.

2017. aastal anti Vene Bookerit välja 26ndat korda. Selle pälvis Alexandra Nikolajenko novelli eest „Bobrõkini tapmine. Ühe mõrva lugu“.

Eesti kirjanikest on auhinnale olnud nomineeritud Andrei Ivanov 2010. aastal teosega „Hanumani teekond Lollandile“ ja 2013. aastal teosega „Harbini ööliblikad“. 2014. aastal kandideeris auhinnale Jelena Skulskaja teosega „Marmorluik“.

Vene Bookerit antakse välja 1992. aastast ning sellega tunnustatakse parimat venekeelset romaani, mis on esmakordselt viimase aasta jooksul avaldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles