Brasiilia naivist kujutab naise elu

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia naivistliku kunstniku Luciana Mariano maal
Brasiilia naivistliku kunstniku Luciana Mariano maal Foto: Repro

Esmaspäeval, 23. juulil, kell 16 avatakse Viljandis Brasiilia naivistliku kunstniku Luciana Mariano maalinäitus «Naise elu».

Brasiilias São Paulos sündinud naivistlik maalija Luciana Mariano (sünd. 1971) pärineb Itaalia ja Portugali immigrantide perekonnast, kus on kolm põlvkonda iseõppinud kunstnikke. Kuigi tema vanaema, ema ja onu tegelesid igapäevaselt kunstiga, ei võtnud varakult maalima hakanud Luciana alguses kunstitegemist tõsiselt, hävitades tööd pärast valmimist. Aga viimased kümme aastat on tema kunstnikuelus olnud intensiivsed, näituseid on toimunud nii Brasiilias, Tšiilis ja USA-s, kui ka Prantsusmaal, Taanis, Soomes, Inglismaal, Saksamaal ja Poolas.

Hetkel on Luciana Mariano otsustanud aja maha võtta ning kunstnikukarjääris pausi teha. Viimase esitluspaiga Kondase Keskuse näituse jaoks valmis palju uusi maaliteoseid, mis kõnelavad naise rollist tänapäeva maailmas, naiste tugevusest ja nõrkusest ning väljakutsetest ühiskonnas. Viljandis tuleb eksponeerimisele üle viiekümne maali.

Näitus jääb avatuks kuni 30. septembrini 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles