Georg Otsa festival leidis Venemaal tänuliku publiku

Erki Aavik
, muusikasõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Galina Benevitš 2. koht, Boriss Stepanov (tenor) ja Jevgenia Assanova (metsosopran) – jagavad I kohta. FOTO: Vladimir Postnov
Vasakult: Galina Benevitš 2. koht, Boriss Stepanov (tenor) ja Jevgenia Assanova (metsosopran) – jagavad I kohta. FOTO: Vladimir Postnov Foto: Vladimir Postnov

11.–17. juulini kestis lõunamaiselt lämbes Peterburis noorte lauljate vokaalkunstile kummarduse teinud Georg Otsa konkurss-festival. Lauljate võistlusel osales 77 noort solisti üheksast riigist, nende hulgas ka üks eestlanna.

Lisaks Georg Otsa nime levitamisele oli konkursi teine eesmärk viia noored lauljad kokku nende tulevase tööandjaga ja sestap polnud kaheksaliikmelises žüriis erinevalt tavapärasest ühtki kuulsat lauljat ega lauluõpetajat, vaid hoopis ooperimajade agendid ja teatridirektorid üle kogu Euroopa. Eestit esindas Vanemuise teatri muusikajuht ja peadirigent Paul Mägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles