Tartuff toob vaatajateni armastatud kirjanike tegelikud elud

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PÖFFi armastusfilmide festival Tartuff Tartu Raekoja platsil.
PÖFFi armastusfilmide festival Tartuff Tartu Raekoja platsil. Foto: Kristjan Teedema

Tartust kui UNESCO kirjanduslinnast ajendatuna on tänavuse PÖFFi armastusfilmide festivali Tartuff keskmes kirjanduse teema. Publiku ette astuvad ekraani vahendusel näiteks Astrid Lindgren ja Oscar Wilde.

Taani režissööri Pernille Fischer Christenseni film «Astrid Lindgreni rääkimata lugu» näitab noore Astridi kirjanikuks kujunemist, ilma et vaataja teda kordagi kirjutamas näeks. Saame teada, kuidas noor naine võtab vastu otsuse trotsida 1920ndate aastate Rootsi ühiskondlikke reegleid, pannes ennast väga raskesse olukorda. Läbielatu ajel sünnivad hiljem Pipid, Lotad ja Karlssonid, aga ka paljud teised iseseisvad, suure südamega tegelased. Tartuffil leiab aset filmi Eesti esilinastus, aasta teisel poolel on seda oodata ka siinsetesse kinodesse.

Briti näitleja ja režissööri Rupert Everetti film «Õnnelik prints» keskendub aga Oscar Wilde´i elu viimastele aastatele, kui põlatud kirjanik pärast vanglakaristust tolmu kodumaa jalgadelt pühib ja välismaale pageb, heideldes oma mineviku varjudega.

PÖFFi armastusfilmide festival Tartuff leiab tänavu aset 13.-18. augustini. Kokku jõuab kuue päeva jooksul Tartu Raekoja platsi väliekraanile 11 armastusest kõnelevat filmi. Traditsiooniliselt näidatakse lisaks mängufilmidele Athena keskuses dokumentaal- ja lastefilme ja osaleda saab arvukatel eriüritustel. Kõik seansid on vaatajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles