Heimtali muuseumis elustatakse olemata olnud mineviku argielu

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitus «Toimumata jäänud tulevikud» 
Näitus «Toimumata jäänud tulevikud» Foto: Laura Linsi

28. juulil kell 13 avatakse Viljandimaal Heimtali muuseumis arhitektide Laura Linsi ja Roland Reemaa väljapanek «Toimumata jäänud tulevikud». Koostöös Anu Rauaga on muuseumis loodud stseene 20. sajandi esimeste kümnendite argielust.

Näituse allikaks on 1927. aastast kuni II maailmasõjani ilmunud ajakiri Taluperenaine. Sealt võis leida näpunäiteid nii elustiili ja argielu praktiliste küsimuste kohta kui ka artikleid arhitektuurist ja sisekujundusest.

«Näituse eesmärk on vaadata tagasi modernismi mõjule Eesti Vabariigis 20. sajandi esimestel kümnenditel ning luua ajakirjas leiduva ainetel arhitektuurseid makette igapäeva elu stseenidest, mis aja kiuste tegelikult toimumata jäid,» selgitasid väljapaneku autorid Linsi ja Reemaa.

«Toimumata jäänud tulevikud» on väljas ERMi Heimtali Muuseumis Viljandimaal 27. oktoobrini. Näitus kuulub Eesti Vabariik 100 kunstiprogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles