Leigo Järvemuusika liidab Eesti ja Läti parimad muusikud juubeliorkestriks

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leigo Järvemuusika
Leigo Järvemuusika Foto: RUUDU RAHUMARU

3.- 4. augustil toimuva Leigo Järvemuusika Festivali esimene päev on sel aastal pühendatud Eesti, Läti ning Soome sajandale sünnipäevale. Sel puhul on tänavuse kava läbivaks noodiks just nendes kolmes riigis sündinud looming ning koostöö nende riikide muusikute vahel. Mõlemal festivalipäeval annavad oma panuse ka Eesti, Läti ning Soome säravaimaid muusikud, kes moodustavad üheskoos Leigo Järvemuusika juubeliorkestri, spetsiaalselt pannakse kokku ka kolme riigi esindajate džässansambel.

2016. aastal alguse saanud Leigo festivaliorkester paistab ka tänavu silma väga eriliste talentide poolest. Kõrvuti mängivad väga erineva taustaga muusikud, kes tulevad Leigole alati suurima heameelega. Lisaks Eestist pärit andekatele orkestrantidele leiab tänavusest festivaliorkestrist veel näiteks Läti Riikliku Sümfooniaorkestri I viiuli kontsertmeistri Sandis Šteinbergsi, Läti Rahvusooperi esioboe Pēteris Endzelise ja Läti Riikliku Sümfooniaorkestri kolm metsasarvemängijat Artūrs Šultsi, Miks Bancevicsi ning Mikus Runka.

Festivali kunstiline nõustaja ning dirigent Risto Joost tõdeb, et Leigo Järvemuusika on üks omanäolisemaid festivale Euroopas. «Erakordne looduslik keskkond keset metsi ja järvi pakub publikule ainulaadse võimaluse kogeda klassikalist muusikat metsiku looduse keskel. Juba kolmandat aastat järjest saab Leigo Järvemuusikal näha ka spetsiaalset selleks puhuks loodud festivaliorkestrit, mis seekordselt astub publiku ette seni suurimas koosseisus,» räägib ta.

«Orkestri koosseis on traditsionaalselt rahvusvaheline, koosnedes peaasjalikult Eesti ja Läti tippmuusikutest ja lisaks veel kodumaistest muusikutest, kes kas õpivad või töötavad väljaspool Eestit. Ettekandele tulevad parimad palad Mozarti ooperist «Võluflööt» koos fantastiliste Eesti ja Läti solistidega ja Beethoveni 9. sümfoonia koos kammerkooriga Voces Musicales.»

Leigo Järvemuusika on 1998. aastal alguse saanud unikaalne üritus, mis kombineerib klassikalise muusika suurejoonelise valgus- ja tuleetendusega maalilisel järvemaastikul Lõuna-Eestis. Festivalile pani aluse Tõnu Tamm, kelle unistuseks oli tuua kaunis muusika vaba looduse keskkonda. Leigo Järvemuusika populariseerib klassikalist muusikat ning pakub külastajatele unustamatut emotsiooni läbi tipptasemel muusikalise elamuse ja ainulaadse valgusetendusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles