Esietendub lavastus Konstantin Pätsist

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene Eesti president Konstantin Päts
Esimene Eesti president Konstantin Päts Foto: SCANPIX

Täna kell 19:30 esietendub Viinistu katlamaja-teatrisaalis Eesti Päevalehe ja teatri RAAAM suvelavastus «Kostja ja hiiglane».

Kuigi aastakümneid on otsitud vastust küsimusele, kes oli Päts tegelikult, ei keskendu lavastus tõe jahile. «Me ei lähe jahtima seda, mida pole võimalik saavutada. Tõde Pätsist jääb meile kõigile alati isiklikuks,» on kirjas lavastust tutvustavas tekstis. «Mõni mäletab närvilist 1905. või 1907. aastat, teised mahasurutud 1930ndaid, kolmandad Eesti loovutamist, neljandad Pätsi Siberisse viimist, viiendad tema ajutist naasmist Jämejalale, aga suuremale osale on Pätsi müstilisus pärale jõudnud viimase 20 aasta jooksul.»

Teatrilaval näeb näitlejatest Peeter Tammearu, Raimo Passi, Sulev Teppartit, Elina Reinoldit, Kristjan Sarve, Markus Luike, Maris Lüüsi, Roland Laost, Karl-Sebastian Võhmat ja Toomas Patrik Parijõgi. Lavastuse autoriks on Mart Kivastik, lavastajaks Aleksander Ogarev.

«Kostja ja hiiglane» esietendub 25. juulil Viinistu katlamaja-teatrisaalis. Juulis saab lavastust näha veel 26. – 29. juuli, augustis etendub teatritükk 1. – 3. august.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles