Pühalepa muusikafestival algab armastuse avaldamisega kohvile

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tass kohvi
Tass kohvi Foto: Mailiis Ollino

3. – 5. augustini toimub Hiiumaal VII Pühalepa muusikafestival. Avakontserdil kõlab Pühalepa kirikus Johann Sebastian Bachi «Kohvikantaat», mille helilooja kirjutas suurest armastusest kohvi vastu.

Kohvikantaadi esitavad solistid Marta Paklar (sopran), Endrik Üksvärav (jutlustaja/tenor) ja Uku Joller (bass). Kaastegev barokkorkester (Eesti/Iisrael), kontsertmeister Meelis Orgse. Kontserdil astuvad solistidena üles ka külalised Iisraelist – klavessiinimängija Yizhar Karshon ja flöödimängija Genevieve Blanchard.

VII Pühalepa muusikafestivalil esinevad lisaks telekonkursi «Klassikatähed 2018» võitja Tanel-Eiko Novikov, Vanaemade koor dirigendi Silvia Melliku juhendamisel ja kammerkoor Collegium Musicale. Hollandi dirigendi Daniel Reussi dirigeerimisel kõlab festivali lõppkontserdil Erkki-Sven Tüüri ja RudolfTobiase looming. Kontserdiga tähistatakse ühtlasi Rudolf Tobiase 145. sünniaastapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles