Leigo Järvemuusikal esitatakse «Kevade» ja Ehala muusikat

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olav Ehala ja Nele-Liis Vaiksoo.
Olav Ehala ja Nele-Liis Vaiksoo. Foto: Martin Dremljuga

Leigo Järvemuusika Festivali teist päeva 4. augustil alustab spetsiaalselt lastele kokku pandud kontsert «Kevade». Kontserdil kõlavad Järvi Instrumentalistide laiendatud koosseisu esituses filmi «Kevade» kaunimad teosed ja Olav Ehala looming.

Lastele mõeldud kontserdid on Leigo Järvemuusika kavas sel aastal juba teist korda. Festivali peakorraldaja Tiiu Tamme sõnul on Leigo üks väga suuri eesmärke klassikalise muusika tutvustamine ja populariseerimine laste ning noorte hulgas.

«Leigo on parim koht klassikalise muusika kuulamisega alustamiseks. Kui kontsertsaalides istumine võib noorele kuulajale pisut raske olla, siis Leigol saab muusikat kuulata murul pikutades või hoopis ringi jalutades,» selgitab ta. «Sellel aastal kutsume väiksed kuulajad kontserdi ajaks järve peal asuvale lavale, kus nad saavad pillimängu lähemalt jälgida ja kuulata jutte Eesti kirjandusklassikast.»

Kontserdil teeb kaasa ka lauljatar Nele-Liis Vaiksoo, lugusid jutustab Rasmus Kull. Ilusa ilma korral on kõik pisemad muusikasõbrad oodatud lavale kontserti nautima!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles