Rahvustunne, elektroonikatorm ja noored tulevikulootused Viljandi päikese all

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Makedoonia <em>brass-</em>bänd Kadrievi Orkestar tuli lavalt publiku sekka.
Makedoonia <em>brass-</em>bänd Kadrievi Orkestar tuli lavalt publiku sekka. Foto: Maarja Niinemägi

Viljandi pärimusmuusika festival tutvustas Eesti Vabariigi sünnipäeva puhul senisest enam noori tulevikutalente ja seda ka suurtel lavadel. Nõudlikuma maitsega maailmamuusika austaja leidis siit oma aarde üles. Eestlaste seas armastatud esinejates ei pidanud kohalik publik pettuma. Rohkem kui kunagi varem oli folk tänavu elektrooniline ja elektriliselt laetud. Neis lauseis peaks sisalduma selleaastane folgi tuum.

Nagu siinkirjutajaga juhtus, võib folk alata ja eeltunne tekkida näiteks pärast kosutavat ujumaskäiku Põltsamaa lähistel. Viljandi poole vurades keerasin autoraadiot kõvemaks, kui festivali otseülekandes kõlas Duo Malva & Priks, kelle elektrooniline akordionisaund, nakatav gruuv ja kaasahaarav instrumentaalosa sunnivad teritama kõrvu ning panevad samal ajal põlved nõtkuma. Karuste meeste monotoonne laul üleliia ei üllata, kuid lugude instrumentaalne osa ei jäta kahtlust: see reis on ühtlasi spirituaalne ja endasse vaatav. Õhtune päikeseleitsak ja nende muusika täiendasid teineteist igati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles