Lastekirjanduse Keskuses avatakse näitus loomadest

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«The Fox is Carrying Me Past the Darkest Wood»
«The Fox is Carrying Me Past the Darkest Wood» Foto: Lena revenko

31. juulil kell 16, 2018 avatakse Eesti Lastekirjanduse Keskuses kahe nimeka Iisreli kunstniku Lena Revenko ja Irena Aizeni ühisnäitus «Jänesed, rebased ja teised inimesed».

Tegemist on üleilmselt tuntud kunstnikega, kelle näitusi on võõrustanud galeriid Iisarelis, Jaapanis, Hiinas, USA-s, Suurbritannias, Venemaal ja mujal. Näitus jääb avatuks 31. augustini. Kunstnikud viibivad avamisel.

Mõlemad kunstnikud on sündinud endises NSVL-s – Lena Valgevenes, Minskis ja Irena Venemaal, Jaroslavlis. Mõlemad on õppinud illustratsiooni ja alustanud oma kunstnikuteed sel alal. Irena lõpetas kõrgkooli Jaroslavlis, Lena Jeruusalemmas. Rahvusvahelist tunnustust ja tuntust on nad aga kogenud eelkõige vabade kunstide viljelejatena.

Käekirjad on kunstnikel küll erinevad, ent mõlema loomelaad on mitmekihiline kõikudes sümbolismi ja sürrealismi vahel. Värvikad ja mõtteainet pakkuvad tööd võluvad lapsi, aga pakuvad sügavamat mõistmist siiski täiskasvanud vaatajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles