Tallinna Tantsuteatris esietendub tantsulavastus «Somnium»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tantsuteatris esietendub tantsulavastus «Somnium».
Tallinna Tantsuteatris esietendub tantsulavastus «Somnium». Foto: Tallinna Tantsuteater

Juba kuuendat suve toimub üks Tallinna Tantsuteatri esietendusi augustis Tartus. tARTuFFi etenduskunstide programmi raames on lavastanud Dmitri Harchenko, Ruslan Stepanov ja Heili Lindepuu. Sel suvel nihkusid logistilistel põhjustel etendused tARTuFFi-eelsesse nädalavahetusse.

Lavastus «Somnium» võtab fookusesse unenäo ja reaalsuse piiri. Somnium kui uinak, kus tõusevad pinnale pettekujutlused. Tabades hetke, kui silmad on sulgemise piiril ja sind pole enam siin, kuid mitte ka seal.

Tallinna Tantsuteatriga juba mitmendat koostööd tegev näitleja Jaanus Tepomees sõnas, et tantsulavastuste protsessid on alati olnud huvitavad ja annavad võimaluse tuua esiplaanile teised väljendusvahendid, saades kasutada keha sõnade ja tunnete väljendamiseks.

Heili Lindepuu lavastuses osalevad kaasloojatena Vanemuise teatri näitleja Jaanus Tepomees ja balletiartist Aivar Kallaste. Atmosfääri kujundavad valguskunstnik Priidu Adlas ja spetsiaalselt lavastuse jaoks muusika loonud helilooja Argo Vals.

Trio Lindepuu-Tepomees-Kallaste töötavad koos kolmandat korda. Lindepuu sõnas: «Kui esimeses lavastuses mängisime näitleja ja balletitantsija kontrastidele, siis nüüd on minuga proovisaalis kaks üliinspireerivat inimest ja nende iga hetkega võimete piire nihutavat keha.»

Esietendus toimub 10. augustil Tartu Elektriteatris, järgmised etendused samas kohas on 11. ja 12. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles