«Iisraeli» «superspioon»

Georgi Beltadze
, arvamusportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sacha Baron Cohen (paremal) kolonel Erran Moradina koos relvakandmise õiguse pooldaja Philip Van Cleave’iga (vasakul) lastele tulirelvade kasutamist õpetamas.
Sacha Baron Cohen (paremal) kolonel Erran Moradina koos relvakandmise õiguse pooldaja Philip Van Cleave’iga (vasakul) lastele tulirelvade kasutamist õpetamas. Foto: Ekraanitõmmis/Showtime

Kolonel Erran Morad. Endine Iisraeli luuraja. Või ikka ei ole… Vahet pole. Igatahes möllab ta Ameerikas ja on hakkama saanud millegagi, mida suudavad ilmselt vähesed. Ta on sisse imbunud Ühendriikide parempoolsetesse ringkondadesse ja lasknud sealsetel ajukääbustel lausa telekaamera ees oma «parimat» külge näidata. Olgu kohe ära öeldud, et salakuulaja on väljamõeldis. Tegemist on komöödianäitleja Sacha Baron Coheni kehastatud tegelaskujuga.

Ali G, Borat, Brüno ei vaja vast tutvustamist. Coheni stiil, viis kajastada asju teise nurga alt on alati tekitanud palju kära ja vastakaid arvamusi. Oma uues saates «Who Is America?» («Kes on Ameerika?») paljastab Suurbritanniast pärit mees nüüd Ühendriikide karmi, ebameeldivat poolt. Siin on kaasa aidanud just üks tema uusi kehastusi – kolonel Morad. Võib-olla on see kokkusattumus, aga heebrea keeles hääldub see nimi mored ja tähendab mässajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles