6000-pealine koor laulis Eestile sünnipäevalaulu (2)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul laulsid enam kui 6000 Europa Cantati koorilauljat Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks õnnitluslaulu. Euroopa suurim koorifestival kestab 5. augustini.

Tasuta kontserdil «Palju õnne, Eesti!» kanti Hirvo Surva dirigeerimisel ette laul «Happy Birthday», mis on rahvusvaheliste koorilauljate kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks. Programmis olid mitmed teised tuntud laulud, mida esitasid armastatud solistid, koorid ning orkestrid. Eriilmelisel kontserdil oli võimalik kuulda torupilli, näha orkestri vigurmarssi ja rahvatantse, kuulata vokaalansamblit Estonian Voices.

«Õnnitluskontsert oli Europa Cantati kulminatsioon, sest see on koht, kus Euroopa suurima koorilaulufestivali osalejad said edasi anda oma õnnesoovid – ja seda loomulikult lauldes,» selgitas Europa Cantat 2018 peakorraldaja Kaie Tanner. «Esinejad olid kontserdi eel nii vaimustatud, et õppisid selgeks päris mitu Eesti laulu,» rõõmustas Tanner.

Juubeliaastal esmakordselt Eestis toimuv koorifestival toob Tallinnasse pea 5000 lauluhuvilist ja koorimuusikaeksperti 50 riigist üle maailma, lisaks sajad külalised. Rahvusvaheline muusikafestival Europa Cantat toimub iga kolme aasta tagant ning on valdkonna üks olulisemaid sündmusi. Esimene festival leidis aset 1961. aastal Passaus Saksamaal.

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähem info juubelisündmuste kohta on leitav veebilehelt www.EV100.ee.

Vaata ka festivali programmi!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles