Elina Nechayeva: muusikas ei loe vanus, sugu, religioon ega keel

Kärt Kelder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juunis andsid Elina Nechayeva ja ERSO Neeme Järvi dirigeerimisel Thbilisis menuka kontserdi, Gruusia helilooja Gia Kantšeli lugu tuli kordamisele. 
Juunis andsid Elina Nechayeva ja ERSO Neeme Järvi dirigeerimisel Thbilisis menuka kontserdi, Gruusia helilooja Gia Kantšeli lugu tuli kordamisele. Foto: Konstantin Sednev

Pühapäeval, 5. augustil algab Pärnu Muusikafestival, mille avab Neeme Järvi dirigeerimisel Tallinna Kammerorkester. Solistina astub üles Elina Nechayeva. Enne orkestrimuusika suursündmust rääkisime Eesti hetkel tuntuima sopraniga kohvikus popmuusika saatel tema ja Neeme Järvi omavahelisest koostööst ning põlvkondadevahelistest erinevustest ja sarnasustest. Vestlusega olime sina peal.

Kuidas on avakontserdi proovid sellises kuumuses sujunud?

Mulle isiklikult meeldib sooja ilmaga laulda rohkem kui külmaga. Hääl kõlab kuidagi palju vabamalt ja pehmemalt, kuna keha on samuti lõdvestunum. Hääl on ju kui instrument. Kuumus, niiskus, kõik võib pilli kõlale teistsuguse värvingu anda

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles