Leigo Järvemuusika Festival paneb Lõuna-Eesti muusikast helisema

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leigo Järvemuusika
Leigo Järvemuusika Foto: RUUDU RAHUMARU

3.–4. augustini aset leidev Leigo Järvemuusika Festival toob kuulajateni heliloomingut Eestist ja naaberriikidest.

3. augustil algab Leigo Järvemuusika Festival, mis paneb juba 21. korda helisema Lõuna-Eesti muinasjutulise Leigo järvede ümbruse, pühendades augustikuu esimesed sumedad õhtud muusika ja valguse vaatemängule.

Õhtul kell 18 juhatavad festivali avapäeva pidulikult sisse Eesti, Soome ja Läti muusikutest Leigo jaoks kokku pandud Siim Aimla džässansambel ja solist Līva Dumpe. Nende esituses kuuleb Eesti ja naaberriikide teoseid kontserdil «Kodumaised viisid». Pärast seda tulevad ettekandele Tüüri, In Spe ja Põhja Konna laulud tšelloansambli seades, solistiks Valter Soosalu.

Leigo erakordse valgus- ja tuleetenduse saatel tulevad festivali esimesel päeval ettekandele Eesti ning naaberriikide muusika Liepaja Sümfooniaorkestri esituses, mida juhatab dirigent Vello Pähn ning millest kujuneb looduse harmoonias kindlasti erakordne ealmus. Festivaliõhtu lõpetab Liepaja Sümfooniaorkester ja kammerkoor Voces Musicales, kes esitavad Eesti esimese reekviemi, helilooja C. Kreek.

Festivali teisel päeval, 4. augustil kell 17:30  alustavad Järvi Instrumentalistsi laiendatud koosseis, Olav Ehala ja Nele-Liis Vaiksoo «Kevade» kontserdiga. Õhtu jätkub Jaak Lutsoja (akordion), Liis Lutsoja (džässviiul) ning Marius Järvi (tšello) etteastega. Koondnime all «Le Grand Tango» saab kuulda nii Lutsoja enda kui ka näiteks Piazolla loomingut. Solistid Mirjam Mesak, Annely Peebo, Raimonds Bramanis ja Priit Volmer ühes Leigo Festivaliorkestriga, Risto Joosti juhatamisel, esitavad kell 21.00 «Võluflöödi» aariaid. Festival kulmineerub tuleetenduse ja Beethoveni 9. sümfooniaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles