Ugala suvelavastus «Kõrboja perenaine» naaseb kolmandat ja viimast suve lavale

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Lepp («Kõrboja perenaine»).
Kadri Lepp («Kõrboja perenaine»). Foto: Gabriela Liivamägi

Ugala teatri suur vabaõhulavastus «Kõrboja perenaine» jõuab kolmandat ja viimast suve publiku ette Vargamäel Tammsaare muuseumis. Kaks suve välja müüdud saalidele mängitud lavastust on eelnevatel aastatel käinud vaatamas juba üle 16 000 inimese ning on publiku poolt sama palavalt oodatud ka sel aastal. Kõik augustis toimuvad 11 etendust on välja müüdud.

Lavastaja Vallo Kirsile ja Ugala teatri näitlejatele kirjutatud näidendi «Kõrboja perenaine» autor on auhinnatud näitekirjanik Urmas Lennuk, kes on teksti aluseks võtnud Anton Hansen Tammsaare romaani «Kõrboja peremees». Ugala lavaversioonis on Katku Villu asemel esile toodud just romaani naistegelased – Kõrboja Anna, Kuusiku Eevi ja Kõrboja Madli.

Suvelavastuses astub üles pea kogu Ugala trupp ja hulgaliselt külalisi – laval on üle 30 näitleja. Kõrboja Annat mängib Kadri Lepp, kes kandideeris selle rolliga ka parima naisnäitleja auhinnale. Katku Villut kehastab Ugala teatri loominguline juht Ott Aardam. Kõrboja Madlit mängib Luule Komissarov ja tema venda Kõrboja Reinu Egon Nuter. Kuusiku Eevi osas näeb sel suvel Laura Kallet ja Jaani osas Ringo Ramulit. 30 näitleja seas teeb kaasa ka tuntud rahvamuusik Kulno Malva. Lavastuse muusikaline kujundaja on Peeter Konovalov, kunstnik Kristjan Suits, kostüümikunstnik Pille Küngas ja liikumisjuht Oleg Titov.

«Kõrboja perenaine» valiti Ugala teatri publiku poolt ülekaalukalt 97. hooaja parimaks lavastuseks. Kahe suve jooksul on seda mängitud 31 korda, millele tänavu suvel lisanduvad 11 etendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles