ETV ja Klassikaraadio teevad ülekandeid Pärnu muusikafestivalit ning BBC Promsilt

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Järvi.
Paavo Järvi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

ETV toob Pärnu muusikafestivali sissejuhatuseks eetrisse möödunud suvel salvestatud Eesti Festivaliorkestri ja Paavo Järvi kontserdi, kus kõlasid Kancheli, Nielseni, Sibeliuse ja Sumera helitööd ja kus solistina astus üles maailmanimega viiuldaja Lisa Batiashvili. Kontserdi 1. osa on ETV2 eetris 3. augustil kell 22.50 ja 2. osa ETV-s 5. augustil kell 22.30. 

Maailmas kiire läbilöögi teinud Eesti Festivaliorkestril on põhjust silm peal hoida. Tänavusest kavast salvestab ETV nende 8. augustil toimuva kontserdi, kus tulevad ettekandele Arvo Pärdi 3. sümfoonia, Jüri Reinvere uudisteos ja Griegi Klaverikontsert Elisabeth Leonskaja soleerimisel.

Salvestuse kaastootjaks on Jaapani suurim avalik-õiguslik telekanal NHK ja eetrisse jõuab see nii Eestis kui ka Jaapanis eeloleval sügisel.

Neil, kes tänavusele festivalile kohale minna ei saa, tasub häälestuda raadio lainele. Klassikaraadio peatoimetaja Tiia Tederi sõnul tuuakse festival koju kätte peaaegu viimse noodini.

«Tegemist on Eesti tähtsaima klassikalise muusika festivaliga. Pärnu festival on meile sama, mis brittidele Proms - paljud kuulajad saavad siit aasta suurimad muusikaelamused. Klassikaraadio kolib festivalinädalaks Pärnusse ja vahendab koguni kaheksa kontserti otse,» lisab Teder.

Klassikaraadio kannab otse-eetris üle ka Eesti Festivaliorkestri seni kõige olulisema etteaste, kontserdi mainekal BBC Promsil Londonis, Royal Albert Hallis 13. augustil. Kohale sõidab ka Ringvaate võttegrupp, et Eesti kultuuri üht tipphetke kodupublikuga jagada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles