Detailne tantsumuusika ajalugu paigutati kaardile

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Elektroonilise tantsumuusika välja kujunemine on detailselt ära märgitud suurel kaardil koos artistide, rühmituste ning plaadifirmade nimedega.

Dorothy Studio loodud «Acid House Love Blueprint» visualiseerib elektroonilise tantsumuusika ajalugu tuues esile üle 900 DJ, klubi, peo, raadiokanali ning fänniajakirja, mis aitasid kaasa acid house’i arengule, vahendab FACT Magazine.

Kaart on organiseeritud võtmežanride (Chicago house, Detroit techno, London acid house), -klubide (The Haçienda, Shoom, Berghain), -DJ-de (Frankie Knuckles, The Belleville Three, Paul Oakenfield) ja -gruppide (Phuture, 808 States, New Order) järgi, mis on seotud acid house’i evolutsiooniga ning avaldanud seekaudu mõju tantsumuusikale ja reivikultuurile.

Lisaks on kaardil näha ajaloolisi sündmusi (Second Summer of Love, Castlemorton, Criminal Justice Act) ning olulisi plaadifirmasid (Trax, R&S, Warp), mis mängisid keskset rolli acid house’i laienemisel ning panustasid muusika jõudmisesse tantusmuusinkaringkondadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles