Draakoni galeriis avatakse Mare Mikofi isiknäitus

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pressimaterjalid

6. augustist on Draakoni galeriis võimalus näha Mare Mikofi isiknäitust «34-aastase J.V.J. kujutis».

Näitus koosneb galeriiruumis asuvast Johann Voldemar Jannseni skulptuurist, mis on Tartus asuva Lydia Koidula ja Johann Voldemar Jannseni monumendi ja mälestusväljaku osaline edasiarendus. Näitust võib vaadelda kui linnakeskkonnas asuva monumendi satelliiti kunstigaleriis ja vastupidi.

 «Muutsin oma näituse (esialgu pakutud) teemat. Põhjuseks oli vahepeal Tartusse püstitatud monumendiga tekkinud uued, mulle tähtsad mõtted ja probleemid, mis selles linnaformaadis jäid kahjuks realiseerimata. Kuid skulptuuri seisukohalt on need siiski üliolulised. Näitus figuuriga on Johann Voldemar Jannseni monumendi edasiarendus, aga hoopis vabama lähenemisega. Kinni on peetud küll faktist, et 1853. aastal oli J.V.Jannsen kolmekümne nelja aastane. Lisasin figuurile silmatorkava aluse, et uus-brutaalsuse abil siduda ajaloolist kaasajaga,» selgitas kunstnik.

Näitus Draakoni galeriis jääb avatuks 1. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles