Naised Köögis alustasid suvetuuri

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised Köögis.
Naised Köögis. Foto: Promopilt

2. augustil alustas ansambel Naised Köögis Viljandimaalt Suislepast suvetuuri, mis kestab 18. augustini. Ühiselt antakse 14 kontserti erinevates Eesti paikades, nii mõisates, parkides kui ka laululavadel.  Eesti 100. sünnipäeva puhul on tuur kantud deviisist «Üks kõigi, kõik ühe eest!»

Naised Köögis põimivad kokku vanu ja uusi laule, kaasajastades rahvalaule ja lauldes kaasaegseid laule rahvalikumaks. Mõte siin aegruumis on pidevalt muutuv ja tunded on teadagi igavesti heitlikud, kuid jõudu annavad siin elus hetked, kui suudad aja korraks seisma panna ja sõpradega koos õlg õla kõrval lausuda: «Üks kõigi, kõik ühe eest!»

Üle kõige ootavad Naised Köögis tuurilt põnevaid kohtumisi ja uusi lugusid, sest alati kui nad kusagil kokku saavad, hakkavad mõtted liikuma ja võib sündida midagi verivärsket, mida juba järgmisel kontserdil esitleda.

Viljandist alguse saanud ansambel Naised Köögis armastab köögilaua taga kokku saada, maailma asju arutada ja uusi laule teha. Laulud, mida iseloomustab peenetundeline huumor, kompromissitu absurditaju ja rahvalikult aus elutunnetus, valmivad enamasti ühisloominguna. Kord on vastuvaatav tõde valus, kord naljakas, kord meelitav, kord ehmatav, kord rõõmustav, kord piinlik, aga just see laulu kaudu tõe poole püüdlemine hoiab neid juba mitmendat aastat koos ja innustab taas köögilaua tagant lavalaudadele astuma.

Ansamblis loovad laule ja musitseerivad Kristiina Ehin, Katrin Laidre, Sofia Joons ja Kairi Leivo.

SUVETUURI KAVA:

2.08 Suislepa Laululava

3.08 Pärnu Koduloo muuseumi õu

4.08 Kärdla linnapark

5.08 Kuressaare Arensburgi suveterrass

7.08 Tallinna Linnateatri lavaauk

8.08 Kõltsu mõisa suvelava

9.08 Siidrifarmi suvelava

10.08 Alatskivi lossi tallihoov

12.08 Villa Müllerbeck

14.08 Aruküla Laululava

15.08 Löwenruh park

16.08 Luke mõisa suvelava

17.08 Luunja Roosiaed

18.08 Kernu mõisa õu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles