Jaak Juske korraldab ekskursiooni vanadesse tehasehoonetesse

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Juske
Jaak Juske Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Kolmapäeval, 8. augustil kell 16 ja kell 18 korraldab ajaloolane Jaak Juske kõigile huvilistele tasuta ekskursiooni endise tselluloosivabriku alale, kus tutvustab vanu tehasehooneid ning nende ajalugu.

«Sossimägi on põneva ajalooga paik. Siit kulges omal ajal kiirevooluline Härjapea jõgi, mis pani aluse mitmele keskaegsele vesiveskile. Neist kasvasid omakorda välja Tallinna vanimad vabrikud ja ka hilisema tselluloosivabriku eelkäija,» selgitas Jaak Juske. «Täna on vana tööstusasum taassünni lävel kaasaegse ärikeskusena ning enne veel kui need hooned korda tehakse, on õige aeg meenutada majade värvikat ajalugu.»

Muidu linnarahvale suletud tselluloosivabriku hooned avatakse vaid üheks õhtuks. Kõik huvilised on oodatud kolmapäeval kell 16 või kell 18 Fahle restorani ees asuvasse autoparklasse. Ekskursioonid on tasuta.

Jaak Juske on ajalooõpetaja Gustav Adolfi Gümnaasiumis. Ta on kirjutanud 17 raamatut Eesti linnade ajaloost ning sealhulgas ka raamatu Härjapea jõest ja Tallinna tööstusajaloost, millest räägib ka tema kolmapäevane ekskursioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles