Arvamusfestivali programmi täiendavad kaks EV100 kunstiprojekti

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvamusfestival
Arvamusfestival Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

10. augustil toimub Türil Eesti Ringhäälingumuuseumis kunstiprojekti «Kunstnikud kogudes» raames Raul Kelleri eksperimentaalne avalik salvestus. Samal ajal on kaheks päevaks Paidesse kolinud ka Voronja galerii EV100 projekti «Lätted».

Reedel kell 17 toimub Eesti Ringhäälingumuuseumis kunstnik Raul Kelleri eksperimentaalne avalik salvestus EV100 kunstiprojekti «Kunstnikud kogudes» raames. Kelleri etteastel tekib radiofooniline teos, mis ühendab nii ajaloolist raadioheli kui ka modulaarsüntesaatoril genereeritud signaali ja impulsse. Bluusiduo Ringhold (Kalle ja Eleonora Tikas) lisab sellele oma ettekujutuse muusikast, mille sarnast oleks võinud 1930ndatel raadiost kuulata. Publik saab osa salvestusest ja hiljem selle esmakordsest kuulamiskogemusest. Sündmusele eelneb juhataja Juhan Sihveri muuseumituur algusega kell 16.

Kelleri aktsiooni jätkuna avatakse oktoobri lõpus muuseumi püsiekspositsiooni täiendusena lakiplaadikirjutaja Saja Synchroni tööprotsessi tutvustav väljapanek, kus on võimalik kuulata ka salvestusel kirjutatud helikoopiat.

10. ja 11. augustil on Paides aadressil Rüütli 8 avatud Voronja galerii EV100 näitustesarja «Lätted» kuues sündmus. Kuuenda näitusena avatakse kunstnike Leho Rubise ja Kaido Kirikmäe valgus- ja heliinstallatsioon «Kaotatud lätted». Valgus- ja heliinstallatsioon tegeleb suhtega kaduvasse Paidesse. «Vaikselt kaovad linnas vanad puitmajad, koos nendega ka visuaalne mälu ja lood. Ometi on neis lagunevates, hüljatud maastikes midagi poeetilist,» sõnas Voronja galerii üks eestvedajatest Raul Oreškin.

Installatsioon on avatud 10. augustil alates kell 22 ja 11. augustil alates kell 23. 11. augustil kell 23 toimub vestlusring ja ühine teejoomine, mis kulmineerub Kaido Kirikmäe ja Leho Rubise muusikalise etteastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles