Ilmub Jaak Joala venekeelsete lauludega kogumikplaat

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pressimaterjalid

Augustis ilmub Jaak Joala venekeelsete lauludega kogumikplaat «Jääda iseendaks» («БЫТЬ САМИМ СОБОЙ»).

21 laulu on salvestatud ajavahemikus 1978 – 1986. Seda peetakse Jaak Joala loometee tippajaks. Siis hakati lauljat Eestis kutsuma «Kremli ööbikuks», sest teda oli näha-kuulda rohkem mujal kui kodumaal. 

Plaadi teljeks on Jaak Joala koostöö ansambliga Radar ning nende ühine ülesastumine telefilmis «Teisikud“». Antud kogumikult leiab ka heliloojate nagu Raimonds Paulsi, David Tuhmanovi, Valeri Sevastjanovi, Viktor Reznikovi, Mark Minkovi  jt loomingut.

Plaadi koostaja Olavi Pihlamägi sõnul salvestas Jaak Joala vaid väikese osa oma venekeelsest repertuaarist ka eesti keeles. «Kogumikuga jätkame Jaak Joala helikandjate seeriat. See on plaat, mis vaatamata oma vene keeles kõlavatele lauludele, on varustatud ka eestikeelsete tekstidega,» ütles Pihlamägi.

Plaadi esmaesitlus leiab aset 10. augustil «Kremli ööbikud» toimumise kohas Narva Kreenholmi siseõues. Kauplustesse jõuab kogumik septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles