Juhan Ulfsak ja Tiina Tauraite löövad kaasa Eesti mängufilmis «Virago»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist.
Kaader filmist. Foto: Pressimaterjalid

Algasid uue lühimängufilmi «Virago» võtted, kus astuvad üles tuntud Eesti näitlejad Juhan Ulfsak ja Tiina Tauraite.

Üksildast Virago küla on tabanud veider needus – kõik mehed saavad ribureas hukka, jättes elamise ilu ja valu vintskete naiste õlule. Kuni päevani, mil sünnib enneolematu ime.

«Pärast sõda läksid paljud kohalikud mehed metsvendadeks ja lood nende vägitegudest ringlevad rahvasuus tänaseni. Samas ei pöörata mingit tähelepanu nende vaprate meeste naistele, kes jäid koju ja pidid ühtäkki kogu külaelu oma õlgadele võtma,» rääkis mustast huumorist pakatava linaloo režissöör Kerli Kirch. «See inspireeris mind jutustama lugu Virago külast, kus kõik mehed kolivad juba enne 40-eluaastat Liiva Annuse juurde – justkui nimme oma naiste kiusamiseks.»

«Virago» on seejuures Kerli Kirchi debüütlavastuseks, mille peaosades astuvad üles Tiina Tauraite ja Juhan Ulfsak. Teistes rollides on Hilje Murel, Anneli Rahkema ja paljud Võrumaa kohalikud elanikud.

Filmi operaator on Mart Ratassepp, kunstnik Kaia Tungal, kostüümikunstnik Liis Plato ja peaprodutsent Diana Mikita. «Virago» peaatootja on filmistuudio Nafta Films, kaastootjana annab oma olulise panuse Tugev Tuul Films.

 «Virago» esilinastus on planeeritud 2018. aasta lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles