Viktor Tsoist ja Kinost ilmus esimene eestikeelne raamat (2)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raamat

Kultusbändist Kino ja ansambli solistist Viktor Tsoist on ilmunud esimest korda eesti keelde tõlgitud raamat.

Kino tuli kokku tollases Leningradis 1982. aastal ning sai kiirelt tõeliseks kultusbändiks, kelle muusikat kuulati üle Nõukogude Liidu. Ansambel jõudis tegutseda kõigest umbes kaheksa aastat, kuni Viktor Tsoi hukkus Lätis traagilises liiklusõnnetuses. Kuigi Kino läks pärast seda laiali, on nad siiani populaarsed oma ajatute lauludega.

Raamatus võetakse kokku Kino tegevusaeg, palju on erinevate inimeste isiklikke mälestuskilde kohati üsna pöörasest elust ja ajastust, ka mitmetest kontsertidest Eestis. Raamat sisaldab unikaalseid fotosid erakogudest, sh Eestis toimunud üritustest.

Raamatu autor Vitali Kalgin on muusik ja muusikaajakirjanik, kes on kirjutanud artikleid ja mitmeid raamatuid Kino ning teiste vene bändide kohta. Raamatu avaldas kirjastus Tänapäev, tõlkis Ülar Lauk ning kujundas Andres Tali.

Eelmisel nädalal jõudis kinodesse ka Kirill Serebrennikovi film «Suvi», mis jutustab Kino algusaegadest ning omaaegsest Leningradi muusikaelust.

16. augustil toimub Vabaduse väljaku kõrval Harjumäel mälestuskontsert «Tsoi laulud».

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles