Külateatrid kogunevad Kuhjaveres

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulbi külateater
Sulbi külateater Foto: Kuhjavere\Külateatrite festival

18. ja 19. augustil toimub neljateistkümnendat korda Viljandimaal Kuhjaveres külateatrite festival. Kahepäevasele teatripeol astub üles kaksteist truppi üle Eesti.

Festivali kavast leiab nii klassikalisi näitemänge Oskar Lutsu, Hugo Raudsepa, Enn Vetemaa jt näitekirjanike sulest kui ka värsket omaloomingut. 

Festivali patrooniks on juba kolmandat aastat noor Võrumaal tegutsev lavastaja Helena Kesonen, kes jätkab festivalil varasema patrooni Kalju Komissarovi tööd.

Idee külateatrite festival käima panna sündis viisteist aastat tagasi Läsna külateatri soovist tulla etendusi andma. «Alguses kutsusime lisaks vaid oma maakonna teatritruppe, siis aga festival muudkui kasvas. Meil on olnud ka kolmepäevaseid festivale,» rääkis Kuhjavere külavanem Romeo Mukk.

Žüriid festivalil pole, lavastusi ja näitlejaid hindab publik - valitakse parim lavastus, parim mees- ja naisnäitleja, välja antakse ka eripreemiaid ning kolleegipreemia ühelt trupilt teisele.

Festivali täpse kavaga saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles