Nädalavahetusel toimub Võru Puhkpillifestival

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkpill
Puhkpill Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Sel nädalal toimub Võru Kandles Eduard Tamme nimeline Võru Puhkpillifestival.

Festivali kava:

15. augustil kell 19

Festivali avakontsert: BaltFin Sax-quartett

Noorte saksofonikvartetis musitseerivad Utrechti /Holland/ muusikakõrgkooli saksofoniprofessori Johan van der Lindeni Eestist, Lätist, Leedust ja Soomest  pärit õpilased. Kvartett loodi käesoleval aastal Utrechi vilistlastest. Eesti poolne koordinaator on H. Elleri nim. Tartu Muusikakooli õpetaja Rene Laur. Esimene avalik kontsert toimub Tartu puhkpillifestivalil «Mürtsub pill»  3. augustil 2018.

16. augustil kell 19

Vabariikliku Orkestrijuhtide Puhkpilliorkestri kontsert. Dirigent Raine Ampuja /Soome/

Vabariiklik Orkestrijuhtide Puhkpilliorkester VOP on asutatud   1965.  aastal ja tegutseb Eesti Puhkpillimuusika Ühingu egiidi all, on Eesti puhkpillimuusika metoodiline keskus. Orkestris töötatakse läbi üldlaulupeo repertuaar, Eesti heliloojate uuslooming. Koos käiakse õppelaagrites erinevates linnades, maakondades. Orkestri esimene dirigent oli legendaarne Eesti muusik Helmut Orusaar. Orkestri peadirigent on alates 2013 aastast Bert Langeler /Holland-Eesti/.  2018 suvine õppelaager toimub Võrus. Koolitajaks  on kutsutud Raine Ampuja /Soome/. Raine Ambuja /s. 1958/ on lõpetanud Sibeliuse Akadeemia ja Londonis sõjaväemuusika suunitlusega kõrgkooli. Töötas 21 aastat Soome Kaardiväe orkestri kapellmeistrina ja 2009 – 2012 peakapellmeistrina. Jätkab ülemaailmselt tuntud puhkpillidirigendina koolitusi välisriikides.

19. augustil  kell 19 

Balti Metsasarvekoori kontsert. Dirigent Kaido Otsing.

Balti Metsasarvekoori kuuluvad Eesti, Läti ja Leedu ooperiorkestrite ja riiklike sümfooniaorkestrite metsasarve kontsertmeistrid ning staažikamad mängijad. Koos on tegutsetud umbes kümme aastat. On esinetud Balti riikide tähtpäevadel, hansapäevadel ja võetud osa mitmest rahvusvahelisest festivalist. Dirigendid vahetuvad.

20. augustil  kell 14

Ed. Tamme nim. Võru Puhkpillifestivali lõpetamine – GALAKONTSERT

Esineva orkestri- ja ansamblikooli õpilased, juhendajad. Mängivad flöödi-, klarneti-, saksofoni-, trompeti-, metsasarve-,  trombooni- ja tuubaansamblid, orkestrikooli noorte brassorkester – dirigent Aigar Kostabi ja festivali suur puhkpilliorkester – dirigendid Bert Langeler ja Mart Kivi.

Kontserdisaalis. Tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles