Võrumaal oodati Godot´d 

Põim Kama
, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estragon (Imre Õunapuu) ja Lucky (Patrick MacGinley). 
Estragon (Imre Õunapuu) ja Lucky (Patrick MacGinley). Foto: Sander Aleks Paavo

Kaika suveülikooli raames etendus Karula rahvuspargis vaid ühel õhtul Taago Tubina lavastatud võrukeelne versioon Samuel Becketti absurdinäidendist «Godot'd oodates» («Godot’ uutõn»). Pärast «Kremli ööbikuid» sõidan Narvast läbi põuavärvides kolletuva riigi lõunasse. Vaid paarkümmend kilomeetrit Läti piirist on paksus männimetsas peituvas mängupaigas aset leidmas üks varjatud teatrisündmus. Esimest korda eesti teatriajaloos etendub absurdiklassikasse kuuluv näidend «Godot’d oodates» võru keeles.

Taago Tubina lavastuses «Godot’ uutõn» mängivad Imre Õunapuu ja Tarmo Tagamets Rakvere Teatrist ning kohalikud harrastusnäitlejad. Lavastusele ei tehta reklaami ega müüda pileteid ning trupil on seda plaanis mängida vaid ühe korra. Sellest hoolimata sõna levib ning publikurohkuse tõttu lisatakse 11. augusti õhtusele esietendusele veel hilisem öine mängukord. See on ka kõik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles