Filmilindifestivalil tärises 35-millimeetrine

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmilindifestival Järva-Jaanis.
Filmilindifestival Järva-Jaanis. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Laupäeval juba kolmandat korda peetud Filmilindifestivalil näidati filme klassikalises formaadis, 35-millimeetriselt filmilindilt üle poole sajandi vanuste projektoritega.

Festivali toimumiskoha, Järva-Jaani vanatehnika varjupaiga asukatega hingelises kooskõlas oli tänavuse festivali põhiteema road movie'd ehk teekonnafilmid. Põhiprogrammis linastusid Kaljo Kiisa «Nipernaadi», Mika Kaurismäki «Arvottumat», Dennis Hopperi «Easy Rider», Jim Jarmuschi «Dead Man» ja George Milleri «Mad Max 2». Kinotelgis nautisid vaatajad klassikalisi «Operaator Kõpsu» nukufilme ning ajaloolisi kroonika- ja lühifilme.

Esimest korda püstitati festivalil ülipopulaarseks osutunud autokino, kus sai läbi omaenda auto tuulekaasi suurele ekraanile projitseeritud pilti nautida ja autoraadiost heli kuulata. Aga vaieldamatult kõige ehedama elamuse said need, kes vana kooli filmiprojektsionistidega omavahel juttu ajades kuulsid, kuidas nõukogude ajal filmid mööda kinosid liikudes kummalisel kombel järjest lühemaks jäid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles