Eestis avati esimene süsteemne improteatriõpe

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruutu10 etendus
Ruutu10 etendus Foto: Mona Õispuu

Oktoobrikuust alustab improkomöödiateater Ruutu10 uue ja meeleoluka improõppega, mis on esimene süsteemne improõpe Eestis.

Improõpe alustab oma esimese mooduliga «Sissejuhatus improsse» 1. oktoobril ning see koosneb 25 tunnist kaheksa nädala jooksul. Moodulid leiavad aset Ruutu10 Improstuudios Tallinnas ja Komöödiaklubis Tartus. Õppe võtab kokku esinemispraktika, kus õpilastel avaneb võimalus näidata publikule omandatud oskusi.

Ruutu10 improõpe on väljatöötatud samm-sammuline õpe, mis annab uusi kogemusi, teadmisi ja oskusi, et edukamalt esineda, improviseerida ja suhelda. «Improõpe annab võimaluse vabastada oma loomingulised ideed, tehes seda toetavas ja sõbralikus keskkonnas. Õpe sobib nii inimestele, kes soovivad arendada enda eneseväljendusoskust ja esinemisjulgust, kui ka inimestele, kellel on soov saada osavamaks näitlejaks,» sõnas üks mooduli juhendajatest Martin Junna.

Ruutu10 improõpe on esimene omalaadne improteatriõppekava Eestis. Läbi improvisatsiooni alustalade arendatakse õpilaste oskust kuulata ja toetada lavapartnerit, olla laval usutavam ja naljakam ning kasutada oma loomingulist poolt. Lisaks tunneb õpilane end peale õppe läbimist esinedes kindlamalt ja julgemalt. Kaasates rohkem inimesi improõppesse, tekib võimalus suurendada improvisatsiooniteatri kvaliteeti ning kasvatada kogukonda.

Õppesse on võimalik registreerida läbi kodulehekülje: www.ruutu10.ee/esimenekursus. Lisaks toimuvad näidistunnid Tallinnas 10. septembril ning Tartus 13. septembril, kus avaneb võimalus näha, milline õpe on.

Ruutu10 on improteater, mille eesmärgiks on arendada improkomöödia kvaliteeti Eestis. Improteater on teatrivorm, mille etendus sünnib kohapeal, saades inspiratsiooni publikult. Ruutu10 näitlejad on õppinud improkomöödiat Chicagos, Londonis, Barcelonas, Kopenhaagenis ja Tamperes oma ala parimate juhendajate käe all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles