Eesti Meedia on valmis ise tootma «Kirjandusministeeriumi» saatesarja (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Juur
Mart Juur Foto: Liis Treimann

AS-i Eesti Meedia juhatuse esimehe Sven Nuutmanni sõnul on olukorras, kus kõikjal on liialt palju kiirele tarbimisele suunatud kultuuri, kirjanduse ja eriti Eesti kirjanduse tutvustamine ning populariseerimine Eesti Meedia prioriteet. Saatesari hakkaks olema eetris Kanal 2-s. 

Seoses kirjandussaate eetrist maha võtmisega esitasid Eesti Kirjastuste Liit, Eesti Kirjanike Liit ja Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liit neljapäeval ühispöördumise ERR-ile kirjanduse käsitlemise üle Rahvusringhäälingus. 

Eesti Kirjastuste Liit, Eesti Kirjanike Liit ja Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liit tunnevad täna erinevates meediakanalites ilmunud uudiste valguses muret kirjanduse käsitlemise üle Rahvusringhäälingus.

Kuigi sulgemisele läinud «Kirjandusministeeriumi» saate asemel olevat plaanis suurendada kirjanduse käsitlemise osakaalu uues saates «OP+» ja anda saatele ka parem saateaeg, ei korva see üksnes kirjandusteemale pühendunud saate sulgemisega tekkivat kahju, leiavad erialaühendused. 

«Vaadates Põhjamaade avalik-õiguslike telekanalite programme, on kirjandussaated väga levinud, kuid praegu ähvardab Eestis kaduda viimane üksnes kirjandusele keskenduv telesaade,» seisab loomeliitude ühisavalduses.

«Me ei soovi siinkohal vastanduda teistele tähelepanu nõudvatele teemadele, aga küsime siiski: millise signaali anname sellega ühiskonnale, kui avalik-õiguslikus ringhäälingus ei ole isegi kord kuus eraldi kirjandussaadet, aga näiteks spordisaade on eetris eranditult iga päev? Loodame, et iseseisev kirjandussaade ja üldine kajastus jääb alles ka edaspidi ning oleme selles osas igati valmis koostööd tegema,» seisab avalduses.

Neljapäeval sai teatavaks, et alates sügisest kaob «Kirjandusministeerium» ETV ekraanilt. ERR põhjendab otsust sellega, et kultuurisaade «OP» muutub pikemaks ning liigub paremale kellaajale, uue saate pealkirjaks saab «OP+». 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles