Klassika-Eurovisiooni võitis Venemaa esindaja Ivan Bessonov

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurovision Young Musicians 2018 võitja Ivan Bessonov.
Eurovision Young Musicians 2018 võitja Ivan Bessonov. Foto: Ryan Buchanan

23. augustil toimus Edinburgis Klassika-Eurovisiooni finaal. Eelvoorude põhjal välja valitud kuus artisti 18-st näitasid oma oskusi BBC Šoti Sümfooniaorkestri ja nimeka dirigendi Thomas Dausgaardiga musitseerides.

Finaalvõistluse parimaks osutus Venemaad esindanud pianist Ivan Bessonov, kes esitas osi Pjotr Tšaikovski 1. ja 3. klaverikontserdist. Bessonovit peeti favoriidiks algusest peale ja finaalis kuuldud ettekanne vaid kinnitas tema esmaklassilisust. Žürii esimees Sir James MacMillan kiitis kōiki osalejaid, tunnustades nende kõrget mängutaset ja suutlikkust end suurel laval kuulama panna. «Teil kõigil on suurepärased eeldused lähituleviku muusikamaailm endast kõnelema panna,» lisas MacMillan.

Vōistluse teise koha sai Sloveenia viiuldaja Nikola Pajanović, edasist  järjestust ei avaldatud. Klassika-Eurovisioon 2020 toimumiskoht selgub lähikuudel.

ERR tegi võistlusest ülekande Eesti Televisiooni, ERR kultuuriportaali ja Klassikaraadio vahendusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles