Estonian Voices esitleb albumit «Taat läks lolliks»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Voices
Estonian Voices Foto: Jake Farra

Euroopa üks ainulaadseima kõlaga vokaalansambleid esitleb 30.08 kell 17.00 Solaris Keskuse Apollo esinduskaupluses oma uut albumit «Taat läks lolliks».

2018. aasta suvel sai Estonian Voices valmis  oma teise albumi «Taat läks lolliks». Sellel korral kõlab plaadil valdalvalt pärimusmuusika sugemetega muusika. Kokku saavad omalooming ja seaded eesti traditsionaalsest rahvamuusikast. Nii on kõrvuti näiteks plaadi nimilugu «Taat läks lolliks» ja regilaul «Kui mina hakkan laulemaie». Boonusena jõudis plaadile ka Estonian Voicese repertuaari üks armastatumaid lugusi, Eeva Talsi ja Jaan Tätte «Kättemaks».

Värske albumi kokkumiksi ja lõppviimistluse tegid oma ala professionaalid rootsist (Hannes ja Anders Edenroth, Morten Vinther Sørensen), kanadast (Andrew Kesler) ja eestist (Siim Mäesalu, Kaarel Tamra). Mitu oma valdkonna tõelist tippu nagu Peder Karlsson (The Real Group) ja Britt Quentin (M-Pact) on kinnitanud Estonian Voices’e ainulaadsust vokaalansamblina mitte ainult Eestis, vaid ka Euroopas ja miks mitte kogu maailmas.

2014. aastal üllitas Estonian Voices esimese albumi «Ole hea», mis pälvis 2015. aastal Eesti parima jazz-albumi tiitli. 2016. aastal omistati ansamblile Eesti parima jazz-ansambli aunimetus. Pärast esitluskontserdi lõppu on võimalik soetada värske album ning ühtlasi toimub samas ka autogrammitund, kus ansambli fännidel on võimalik koguda ansmabli liikmete autogramme.

2010. aastast koos laulnud rühmitusse kuuluvad Kadri Voorand (alt ja kollektiivi kunstiline juht), Mikk Dede (tenor), Mirjam Dede (sopran), Maria Väli (sopran), Rasmus Erismaa (bariton) ja Aarne Külama (bass).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles