Elektriteater näitab hõrku filmiaasortiid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanis Valgu dokumentaalfilm „Ahto. Unistuste jaht”.
Jaanis Valgu dokumentaalfilm „Ahto. Unistuste jaht”. Foto: Kaader filmist/Pärnu filmifestival

Sellest nädalast alates kolib Tartu Elektriteater taas Tartu Ülikooli kirikusse tuulevarju, et enne ametlikku sügishooaja algust tuua igal argipäeva õhtul kinolinale noppeid viimaste aastate filmiparemikust.

Programm pealkirjaga «Suvelõpu filmiassortii» sünnib soovist pühendada ekraanile jõudvate uhiuute linalugude kõrvalt aega ka neile filmidele, mis viimaste aastate jooksul kinomeeskonnale pikemalt südamesse on jäänud. Kinokava on vaheldusrikas nagu assortiikarp ikka — kahe nädala jooksul linastub kümme viimaste aastate tähelepanuväärsemat filmi, millest ehk mõni on kinokülastajail kahe silma vahele jäänud,  mõni ajanappuse tõttu nägemata ja mõnd  jällegi aegajalt mõnus uuesti üle vaadata.

Kodumaiseid filme esindavad kavas tugevad dokumentaalid: üllatuslik ja suurejooneline ümbermaailmareis filmis «Ahto» ning isiklikud ja puudutavad lood filmikassetis «Juured». «Ahto» seansile järgneb režissöör Jaanis Valgu värvikas loeng filmi üheksa-aastasest saamisloost ning peakangelase Ahto Valteri jälgede otsimisest üle kogu maailma. Ettekanne on huvilistele tasuta.

Terve perega tasub kinno tulla vaatama vaatemängulist loodusfilmi «Kamtšatka karud» või südamlikku ja värviküllast animatsiooni «Coco».

Tänavustest Oscari nominentidest on võimalik uuesti nautida lummavat esimese armastuse lugu «Kutsu mind oma nimega» ja päikeselist, ent valusalt ausat «Florida projekti».

Helgetoonilistele filmidele tasakaaluks on kavas hullumeelne ja kõhedakstegev «ema!», mille tugev allegooria kaasaegsest ühiskonnast ja inimkonna tulevikust jääb vaatajat saatma veel mitmeks päevaks. Kinolinale jõuavad uuesti ka kinomeeskonna pikaaegsed lemmikud: kaks aastat tagasi Euroopa filmiauhindade gaalal kõik olulised auhinnad võitnud hoogne ja humoorikas «Toni Erdmann» ning veetlevalt absurdne «Tuvi istus oksal ja mõtles eksistentsi üle».

Suvelõpu filmiprogrammi võtab sobivalt kokku nostalgiline «Leto», mis räägib mustvalgel filmilindil loo Viktor Tsoi ja kultusbändi Kino kujunemisest, taustaks lummuslik heliriba, mis veel pikaks ajaks kummitama jääb.

Filmiassortii kava

I nädal

  • E 27.08/18:00 «Kamtšatka karud»
  • T 28.08/19:00 «Toni Erdmann»
  • K 29.08/19:00 «ema!»
  • N 30.08/19:00 «Kutsu mind oma nimega»
  • R 31.08/19:00 «Juured»

II nädal

  • E 03.09/18:00 «Coco»
  • T 04.09/19:00 «Florida projekt»
  • K 05.09/18:30 «Ahto»
  • K 05.09/20:15 «Ahto» loeng: «Sinimustvalgega ümber ilma» (loengu kuulamine on tasuta)
  • N 06.09/19:00 «Tuvi istus oksal ja mõtiskles eksistentsi üle»
  • R 07.09/19:00 «Leto»

Suvelõpu filmiassortii toimub Elektriteatris 27. augustist 7. septembrini. Rohkem infot kõigi filmide kohta on leitav Elektriteatri kodulehel www.elektriteater.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles